Παραφυσικές δραστηριότητες



Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν στο διαδίκτυο ομάδες νεαρών ατόμων που ασχολούνται με παραφυσικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, εντοπίζουν κάποιους τόπους ή σπίτια, εγκαταλειμμένα συνήθως, και τα επισκέπτονται. Παίρνουν, μάλιστα, μαζί τους κάμερες, προκειμένου να καταγράψουν ό,τι παράξενο συμβεί και να το ανεβάσουν στο διαδίκτυο. Έτσι ικανοποιούνται δύο ανάγκες. Η εξερεύνηση του άγνωστου και η διασημότητα με τα χιλιάδες like.
Πράγματι οι κάμερες και οι ήχοι, προδίδουν ότι κάτι παράξενο συμβαίνει στο οίκημα που επισκέπτονται. Κι αυτό το παράξενο μπορεί να οφείλεται:
α) στη σκηνοθεσία της ομάδας (οι ίδιοι δηλαδή να προκαλούν το φαινόμενο για να φτιάξουν το σενάριο και να ανεβάσουν ένα ενδιαφέρον βίντεο).
β) Σε φυσικά και εξηγήσιμα αίτια.
γ) Τα φαινόμενα αυτά όντως να είναι πραγματικά.
Οι εξερευνητές ας εύχονται, αν οι ίδιοι δεν σκηνοθετούν την όλη κατάσταση, να πρόκειται για την "β" εκδοχή.

Προϋποθέσεις των ερευνητών
Όπως σημειώσαμε, είναι άτομα νεαρής συνήθως ηλικίας από 20 έως 30 ετών. Φαίνεται να μην τους ικανοποιεί η καθημερινότητα με την ρουτίνα της και η πραγματικότητα, όπως αυτή είναι δομημένη. Έτσι ψάχνουν έναν "κόσμο" πέρα από τις αισθήσεις. Είναι άτομα, επίσης που αγνοούν τη θεολογία της εκκλησίας ή θεολογικά είναι ημιμαθείς. Και η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. 

Κίνδυνοι
Τα απόμακρα μέρη με εγκαταλειμένα σπίτια, γίνονται, συνήθως στις μέρες μας, "καταφύγια" για κάθε είδους παρανομία. Πολλές φορές οι ίδιοι οι χώροι είναι τόσο βρόμικοι, που αποτελούν απειλή για τη σωματική υγεία. Από εκεί και πέρα. Αν τα φαινόμενα που καταγράφονται, είναι πραγματικά, κινδυνεύουν άμεσα, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι αφελείς-περίεργοι που τα παρακολουθούν. Συνήθως οι "ερευνητές" τα εξηγούν ως φαινόμενα που οφείλονται στον εγκλωβισμό κάποιας ενέργειας ή πρόκειται για ψυχές νεκρών. Γνωρίζουμε όμως, από την θεολογία της Εκκλησίας, ότι οι ψυχές προγεύονται του παραδείσου ή της κολάσεως, ανάλογα με τα έργα τους, μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Τότε θα γευθούν ολοκληρωτικά είτε τον Παράδεισο είτε την αιώνια κόλαση. Δεν επιτρέπει ο Θεός να έρχονται σε επικοινωνία με τους ζώντες ή να προκαλούν φαινόμενα (πχ κραυγές, φωνές, να κλείνουν πόρτες κλπ). Μόνο σε αγίους ανθρώπους, που προσεύχονταν για κεκοιμημένους, ο Θεός αποκάλυπτε την κατάσταση που βρισκόταν η ψυχή για την οποία προσεύχονταν. Οι άνθρωποι όμως που δεν έχουν ψυχική καθαρότητα ή η καθαρότητα δεν είναι ολοκληρωμένη, όπως γράφει ο π. Σεραφείμ Ρόουζ στο βιβλίο του "η ζωή μετά τον θάνατο", έρχονται σε επαφή με τα συγγενή πνεύματα του αέρος. Ως άνθρωποι με πάθη δεν συγγενεύουμε σίγουρα με τους Αγγέλους. Οπότε οι ερευνητές, δεν έρχονται σε επαφή ούτε καταγράφουν μια δραστηριότητα που οφείλεται σε μια "εγκλωβισμένη ενέργεια", ούτε με ψυχές αποθανόντων. Έρχονται σε επαφή με δαίμονες και τα φαινόμενα που βλέπουν και καταγράφουν είναι δαιμονικά. 
Επειδή ο διάβολος, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη και το λόγο του Χριστού, είναι ανθρωποκτόνος, οι περίεργοι ερευνητές κινδυνεύουν άμεσα, όχι μόνο ψυχικά, αλλά και σωματικά. Τις ίδιες επιπτώσεις μπορεί να έχει και αυτός που βλέπει το βίντεο: ταραχή, εφιάλτες στον ύπνο, φόβος. 

Γιατί τα οικήματα αυτά έγιναν κατοικία δαιμόνων;
Οι λόγοι είναι πολλοί, και θα καταγράψουμε μόνο τους πιο σημαντικούς. Σε σπιτικό που δεν ανάβει καντήλι, δεν μυρίζει λιβάνι, δεν υπάρχει προσευχή, η ζωή όσων μένουν ή έμεναν εκεί είναι ή ήταν απρόσεκτη, τότε δίνονται δικαιώματα στους δαίμονες. Ο θρόνος της καρδιάς μας και του σπιτικού μας δεν μένει ποτέ άδειος. Αν διώξουμε τον Θεό, την θέση πραξικοπηματικά θα την καταλάβει ο διάβολος και οι δαίμονες. Επίσης οι περιοχές και τα σπίτια που εξερευνούν μπορεί να φιλοξενούν ή κάποτε να φιλοξένησαν τελετές μαύρης ή λευκής μαγείας.

Δεν παίζουμε
  Καταγράψαμε αυτά τα λίγα σχόλια για να αναδείξουμε τους κινδύνους. Με τον διάβολο δεν παίζουμε, ούτε από περιέργεια, ούτε για να αποκτήσουμε γνώση περί αυτού. Αν κάποιος θέλει να μάθει περί Σατανά και δαιμόνων, υπάρχει η Αγία Γραφή, τα κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας μας, οι βίοι των Αγίων και τα θεολογικά βιβλία. Δεν είναι ανάγκη να ανακατεύεται με τέτοιες εξερευνήσεις. Από την άλλη, όσοι ασχολούνται και έχουν μια συγκεχυμένη εικόνα ας μάθουν ότι: στην περίπτωση που τα φαινόμενα αυτά δεν οφείλονται σε φυσικά αίτια, τότε τα προκαλούν δαίμονες. Κινδυνεύει άμεσα η ψυχική και σωματική τους υγεία. Αν η πεζή αυτή καθημερινότητα δεν τους ικανοποιεί, υπάρχει η Εκκλησία. Υπάρχει η νοερά προσευχή. Υπάρχουν τα μυστήρια. Αν θέλουν να χορτάσουν ψυχικά υπάρχει η ζωή κοντά στον Χριστό.

"Αναλόγιο"    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεξάληπτο το μοναχικό σχήμα

Χριστούγεννα (Μητροπολίτης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος)

Πως διηύθηνε τη Ριζαρειο Σχολή ο Άγιος Νεκτάριος